top of page

Ο Κώστας Τρομάρας γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1989 στην Παιανία, όπου και διαμένει μέχρι σήμερα. Γονείς του είναι η Φανή Χούντα και ο γνωστός αθλητής Γιώργος Τρομάρας. Θαυμάζοντας και έχοντας πρότυπο τον πατέρα του, από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και τα δυναμικά αθλήματα. Σε ηλικία 10 ετών άρχισε να προπονείται δίπλα στον πατέρα του στην πάλη και στην προπόνηση αντιστάσεων.​ Με σκοπό να συμμετάσχει σε αγώνες της ομοσπονδίας της πάλης, το 2002 γράφεται στο τμήμα πάλης του Α.Σ. Παπασιδέρης, στο Κορωπί. Προπονητής του ήταν ο Δημήτρης Ρουμιλίδης. Υπήρξε ενεργός αθλητής μέχρι και το Λύκειο, συμμετέχοντας σε αρκετούς αγώνες με διακρίσεις.​ Το 2004 ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με τα μαχητικά αθλήματα. Εξακολουθώντας να προπονείται στην πάλη, ξεκίνησε πυγμαχία και kick boxing με τον Γιάννη Παπαδέα στο Α.Σ. ο Μίλων.

Λόγω των αθλητικών του τάσεων και αγάπης του στην προπονητική, το 2008 εισάχθηκε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή. Εκεί είχε τη τύχη να γυμναστεί δίπλα στους δασκάλους Ιωάννη Μπάρμπα και Θεόδωρο Καρυπίδη στο τμήμα πάλης του Α.Σ. Δημόκριτος.​ Παράλληλα με τις σπουδές του στην Κομοτηνή, άρχισε να εργάζεται ως γυμναστής και προπονητής πυγμαχίας σε μικρά τμήματα στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης, στο Εσωτερικό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα τον Μάιο του 2008, κατά το οποίο είχαν συμμετάσχει και αθλητικοί σύλλογοι της Θράκης, διέπρεψε στα αθλήματα της πάλης, άρσης βαρών και σφαιροβολίας.​ Το Γενάρη του 2009 πήρε μετεγγραφή στο αντίστοιχο τμήμα του ΕΚΠΑ, απ’ όπου και ορκίστηκε το καλοκαίρι του 2014, με ειδικότητα "Ευρωστία και Υγεία". Επιστρέφοντας πίσω στην Παιανία, είχε την ευκαιρία να λειτουργήσει το γυμναστήριο που είχε ιδρύσει ο πατέρας του.

Το Σεπτέμβρη του 2014, αφού ήδη είχε εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία, ιδρύει το Α.Σ. Δυναμικών Αθλημάτων Παιανίας. Σκοπός του η διάδοση και ανάπτυξη των δυναμικών αθλημάτων όπως η άρση βαρών και το δυναμικό τρίαθλο.​ Το Μάιο του 2016 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δυναμικού Τριάθλου όπου και κατέκτησε τη 2η θέση, όπως και την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.​ Μετά από μία μεγάλη προετοιμασία, στις 7 Δεκέμβρη 2016 φτάνει στη Μόσχα με την Ελληνική αποστολή, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η αποστολή απαρτιζόταν από 14 αθλητές και 5 συνοδούς. Την πρώτη μέρα των αγώνων κατακτά 3 χρυσά και 2 χάλκινα μετάλλια, ενώ η Ελληνική ομάδα κατέκτησε τη 2η θέση, ως καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.​ Μετά από αυτήν την επιτυχία ο Δήμος Παιανίας τον τίμησε για αυτήν τη διάκριση, τον Μάρτιο του 2017.​ Δίνοντας ακόμα μια φορά το παρόν, τον Μάιο του 2017 συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Δυναμικού Τριάθλου. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Ελευσίνα, έγινε τόσο μεγάλη διοργάνωση, όπου και εκεί κατέκτησε την πρώτη θέση.​ Έπειτα ακολούθησαν άλλες δύο πρωτιές, το Νοέμβριο του 2017 στον Ταύρο και το Μάιο του 2018 στο Ελληνικό, όπου ήρθε αντιμέτωπος με κορυφαίους Έλληνες αθλητές. Το 2019 έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο διοργανώθηκε στην πόλη Λίμερικ, της Ιρλανδίας, στις 24 Οκτωβρίου και αναδείχθηκε για δεύτερη φορά Παγκόσμιο Πρωταθλητής, όπως και βραβεύτηκε ως ο καλύτερος αθλητής της διοργάνωσης.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2018, ως φόρο τιμής προς τον πατέρα του, διοργάνωσε, για πρώτη φορά, το TROMARAS STRENGTH CHALLENGE. Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Παιανίας, με σημαντική συνεισφορά του τελευταίου και το πλαισίωσαν πολλοί αθλητές.

Σήμερα, εξακολουθεί να είναι προπονητής και ιδιοκτήτης του TROMARAS Strength Club. Οι αθλητές του έχουν διακριθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο κατακτώντας πρωταθλήματα και διεθνή ρεκόρ. Με τις δράσεις του έχει ασχοληθεί ο τύπος και η τηλεόραση. Στόχος του είναι η διάδοση των δυναμικών αθλημάτων και η ένταξη περισσότερων νέων στον αθλητισμό όπως και ο ποιοτικότερος τρόπος ζωής μέσω της άσκησης. Παράλληλα, παρακολουθεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, "Προπονητική Αθλημάτων".

bottom of page